Kerkproeverij 2017 (Gast in je kerk)

In het weekend van 9 en 10 september zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de landelijke interkerkelijke campagne “Kerkproeverij”. De gedachte achter deze actie is om iemand uit jouw omgeving persoonlijk mee te vragen naar de kerk. De drempel is voor sommigen, die weinig of niet meer naar de kerk gaan, heel hoog. De bedoeling is dat iedereen zich welkom kan voelen in jouw kerk.

De katholieke kerk heeft het boekje “Rooms-katholiek in deze tijd” laten maken. Mensen die van plan zijn iemand mee te nemen naar de kerk, kunnen een exemplaar van het boekje meenemen. Vanwege de kosten is het niet mogelijk het heel breed te verspreiden.

Het was de bedoeling het eerste weekend van september de boekjes in de kerklocaties te hebben. Helaas is het nog niet zeker of de uitgever ze tijdig kan leveren.

Er is veel informatie over de actie “Kerkproeverij” te vinden op www.kerkproeverij.nl

Wij hopen dat in alle kerken van onze parochie deze actie onder de aandacht wordt gebracht zodat mensen zich ook daadwerkelijk welkom voelen.

Met vriendelijke groet,
namens het parochiebestuur en pastoraal team,

Lenie Tacken – Tiel Groenestege