Mariakapel ’s Heerenbroek

Op 1 februari 2015 wijdde pastoor Hans Boogers onder grote belangstelling de nieuwe Mariakapel in aan de Veecaterweg 3 te ’s Heerenbroek. Toen de Verrijzeniskerk in Holtenbroek moest sluiten boden Henk en Diny van Dam aan het Mariabeeld op hun erf onder te brengen. Zo kan ieder die langs de dijk wandelt of fietst even een kaarsje komen opsteken, zijn gedachten opschrijven en bidden. Het zou wel eens het noordelijkste Mariakapelletje van Nederland kunnen zijn. Bij de wijding was ook de burgemeester van Kampen (Bort Koelewijn), de voorziter van de dorpsvereniging (Jacolien van de Wetering), het pastoraal team en dominee Nelleke Beimers van de Open Kring in Stadshagen aanwezig. Er werd gezongen en uit de Schrift gelezen, gebeden en gelachen, er was wijwater en na afloop koffie en thee in de schuur. Het gebed tot Maria dat in de kapel is ingelijst kunt u ook hier bidden.

Mariakapel 's Heerenbroek

Pastoor Boogers en parochiemedewerkster Jeanne Gerretzen wijden de Mariakapel in.