Bedevaart naar Kevelaer op 16 en 17 augustus 2018

BROEDERSCHAP KEVELAER “ZWOLLE EN OMSTREKEN”

Dit jaar is de bedevaart naar Kevelaer van de afdeling “Zwolle en Omstreken” op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus. Tot deze afdeling behoren alle locaties van de Thomas a Kempisparochie, alsmede (een gedeelte van) de Lebuïnusparochie van Deventer e.o., de Heilige Christoffelparochie van Steenwijk e.o., en de Nobertusparochie van Dronten en omstreken. Het thema van dit jaar is:
“ZOEK VREDE”

In Kevelaer vereren we Maria, de Moeder van God, als “Troosteres der bedroefden”. Wanneer we als pelgrim in Kevelaer zijn maakt het kleine bedevaartprentje in de kapel ons dit bewust. In Kevelaer mogen we alles bij Maria neerleggen, bij haar ondervinden we ho

uvast en sterkte. Bij haar wordt onze ziel diep geraakt. Maar naast het devote, wat uiteraard hoort bij een deelname aan pelgrimsdagen, zijn het ook twee hele gezellige dagen in Kevelaer. De saamhorigheid raakt ons allen diep. Voor velen is het een voorrecht dit te mogen vieren in de mooie kerken in Kevelaer. Als u mee wilt gaan, houdt dan deze dagen vrij!

De kosten voor de bus bedragen € 37,50 p.p. en de kosten voor overnachting  en maaltijden liggen tussen € 60,00 en € 70,00 p.p. Hierover wordt u te zijner tijd nader geïnformeerd.

Zou u ook graag mee willen of wilt u eerst nog wat meer informatie, neemt u dan contact op met één van de pelgrimleiders.Voor pelgrims uit Kampen en IJsselmuiden zijn dat: Corrie en Martien Evers, voor de overige pelgrims vanuit de Thomas a Kempisparochie zijn dat: Nardy Bleeker en/of Willy Smit, contactgegevens via het parochiesecretariaat.
De pelgrims die vorig jaar zijn mee geweest krijgen allen een uitnodiging thuis gestuurd. Voor wie nog nooit is mee geweest liggen binnenkort achter in de diverse kerken brochures met daarin een aanmeldingsformulier.
Sluitingsdatum voor aanmelding is 15 juli 2018.

Fietsbedevaart naar Kevelaer
Dit jaar starten wij ook met het organiseren van een fietsbedevaart naar Kevelaer. Zodoende kunt u het sportieve element koppelen aan de religieuze gedachte van een bedevaart. De fietsbedevaart vertrekt op dinsdag 14 augustus 2018. Wij fietsen in 3 dagen naar Kevelaer. De eerste overnachting is in Apeldoorn, de tweede in Beugen. Op de derde dag sluiten de fietsers zich in Kevelaer aan bij de groep pelgrims die per bus reizen. De kosten voor deze vier dagen onderweg naar- en in Kevelaer zijn circa € 200,00. Dit is dus inclusief overnachtingen en maaltijden onderweg en in Kevelaer. De fietsers gaan terug met de bus mee. Na opgave zult u nader worden geïnformeerd omtrent een en ander.
We gaan de ploeg opsplitsen in twee groepen, namelijk in de groep met e-bikers en de groep met gewone fietsen. Iedereen krijgt een routebeschrijving (met knooppunten) mee, en ‘s avonds in het hotel ontmoeten wij elkaar – uiteraard – weer.
Wel even een tip: de e-bikers moeten er rekening mee houden dat de accu wel het vermogen moet hebben om zo’n 70 à 75 kilometers per dag te gaan.
Sluitingsdatum voor aanmelding voor deelname aan deze fietsbedevaart is 15 mei 2018.
(Let op: Dit is dus eerder dan de sluitingsdatum voor opgave van deelname aan de bus-bedevaart!!!)
Wij hopen ook dit jaar weer op een mooie bedevaart.
De gezamenlijke pelgrim leiders

Eigen site van de Broederschap: