De  Herberg 

Regio opvanghuis voor dak- en thuislozen in Zwolle. De Herberg kent drie verschillende afdelingen. In het voorportaal is plaats voor mensen die op straat zijn beland en acuut in crisisopvang onderdak nodig hebben. De nacht opvang biedt iets meer privacy en hulp en ondersteuning. De laatste fase is het sociaal pension. Daar kunnen bewoners langer
blijven en krijgen ze de beschikking over een eigen kamer. Het sociaal pension is het laatste stadium op weg naar terugkeer in het ‘normale’ leven. De Herberg is opgenomen in het opvangtraject van de GGZ, Travers en andere sociale organisaties en heeft een regionale functie.

Nijverheidsstraat 1a, 8031 DZ Zwolle
T: 038 – 452 40 15   www.herbergzwolle.nl

Document uit de Herbergkrant najaar 2020 over het herkennen van kinderarmoede

Leger des Heils

Onder het traject “Van de Straat” bieden diverse opvanglocaties nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen.
Dak- en thuisloze mensen kunnen ’s avonds en ‘s nachts terecht  voor een praatje, een warme maaltijd en diverse andere faciliteiten. Er is koffie en een computer met internet en veelal de mogelijkheid om een arts te zien of iemand van de sociale dienst.

Persoonlijk contact
We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we ze mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen ze om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Samen zoeken we naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. Van de Straat is een brug naar andere vormen van hulpverlening.
De Winteropvang is een variant van “Van de Straat” en alleen beschikbaar gedurende strenge vorstperiodes voor dak- en thuisloze mensen die anders de nacht op straat moeten doorbrengen.

Zie voor www.legerdesheils.nl naar een locatie bij u in de buurt.