Dragende vleugels

We bidden het vaak tijdens de voorbeden.
Spreid uw dragende vleugels onder ons uit,
spreid uw warmende lichtglans over ons uit.

Dan moeten er wel mensen in bestuur, locatieraden en werkgroepen gedragen kunnen worden!

Beste medeparochianen,

Met deze brief willen we u informeren over ontbrekende dragende vleugels in onze parochie en hulp vragen voor de nabije toekomst. Het tekort aan man(vrouw)kracht is nijpend!

Ondernemen we niets dan moeten we voor het voortbestaan van de parochie en de ons vertrouwde kerkgebouwen en geloofsgemeenschappen het ergste vrezen.

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar een medewerker/medewerkster voor het parochiesecretariaat. José Otte stopt na ruim 25 jaar. Een bemand parochiesecretariaat is van essentieel belang voor de voortgang van alle taken binnen onze parochie.

Een betaalde functie in deeltijd. Kunt u dit aan? Kent u iemand in uw omgeving die dit op zich wil nemen? Voor de volledige tekst van de advertentie verwijzen wij u naar de Navolging van begin september, de website van de parochie of naar de advertentie in “in de buurt” Zwolle.

Ook in het bestuur hebben we teveel lege plekken:

• Er is nog steeds geen penningmeester. Marjan Zonjee is administrateur en we zoeken iemand die tot het bestuur kan toetreden en voldoende boekhoudkundig onderlegd is.
  • De secretaris wordt op grond van zijn leeftijd niet herbenoemd, we zijn dus op zoek naar een bestuurslid die deze taak kan overnemen.
  • We hebben ook nog steeds een vacature in het bestuur voor een bestuurslid die zich inzet voor jeugd en jongeren.
  • We hebben op 2 posities mensen van buiten de parochie c.q. mensen die op ad-hoc basis taken uitvoeren.
  • We in zijn totaliteit ultimo dit jaar nog slechts 3 benoemde bestuursleden hebben.

Kortom: als niemand zich meldt, wordt de parochie op talloze vlakken onbestuurbaar.

Ook zijn er in de diverse locaties vacatures; denk aan lid locatieraad en vrijwilligers voor diverse taken. Neem contact op met de locatieraad van uw kerk en hoor waar uw hulp wenselijk is.

Uw sollicitatie en de aanmelding als kandidaat voor het parochiebestuur kunt u sturen naar het secretariaat van de parochie Ministerlaan 203 8014 XE Zwolle of e-mail naar secretariaat@parochie-thomasakempis.nl. Wilt u eerst nadere informatie, neemt u hiervoor contact met ons op, we zullen u die graag geven.

Wilt en kunt u een dragende vleugel zijn? Wij zien er naar uit u te ontmoeten!

We hopen dat door deze brief u de noodzaak inziet van uw inzet om taken te vervullen binnen onze parochie, waardoor we ook in de toekomst een kerk zijn voor allen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur van de parochie Thomas a Kempis