FRANCISCUS een controversiële paus

In Nederland kennen we twee bekende “Vatican Watchers”. De ene is Stijn Fens, bekend van zijn werk voor dagblad Trouw en zijn interview met Paus Franciscus. En de andere is Christian van de Heijden, zo mogelijk nog bekender door zijn werk voor de KRO, en zijn boeken over Paus Franciscus.
Het doet ons daarom veel plezier als parochiebestuur, dat iedereen die interesse heeft in onderwerpen als “Paus Franciscus”, “de Romeinse Curie” of die meer wil weten over het religeuze leven in de prachtige stad Rome, de gelegenheid krijgt om kennis te maken met Christian.

Klik op deze afbeelding voor de flyer

(Klik op de afbeelding voor de flyer)

Op vrijdag 23 november zal Christian een lezing verzorgen over het pontificaat van Paus Franciscus in de St. Jozef Kerk, Ministerlaan 203, 8014 XE Zwolle (Zuid).
De lezing heeft als titel “Franciscus een controversiële paus”, de lezing begint om 19.30 uur

Christian van der Heijden werd in 1968 geboren te Mierlo. Zijn brabantse afkomst herken je terug in zijn gevoel voor humor en enthousiaste, begenadigde spreektrant. Deze kwaliteiten koppelt hij moeiteloos aan een fenomenale feitenkennis over het reilen en zeilen van de katholieke kerk binnen en buiten de muren van het Vaticaan (waar menig vaticaan journalist jaloers op is). Daarbij maakt hij kleine uitstapjes door eeuwen van kerk geschiedenis mocht dat in het verhaal te pas komen.

Kortom, genoeg aanleiding om vrijdag de 23e november af te reizen richting Zwolle Zuid en samen onder leiding van Christian een verkenning uit te voeren door een pontificaat van een paus die inspireert en ontroert en tegelijkertijd felle kritiek te verduren heeft.