Hervatting kerkelijke vieringen

Eindelijk is het zover!

Na een tijd van lege kerken vanwege de coronacrisis, mogen we weer bij elkaar komen op de ons zo vertrouwde plek om een viering bij te wonen. Nog wel voorzichtig, maar toch, een begin is er.
Een moment waar door vele parochianen al lang naar is uitgekeken.

Op een aantal locaties wordt nog aan het opstellen van het protocol gewerkt. Dat hopen we in samenspraak met de betreffende locaties op korte termijn af te kunnen ronden.

Parochianen krijgen vanuit hun eigen locatie bericht over hoe en waar zij zich kunnen aanmelden voor een eucharistie- of gebedsviering.

Zodra het protocol in een locatie is goedgekeurd, volgen hierna verdere gegevens (staat uw kerk er niet bij, dan is het protocol nog niet goedgekeurd).

Actuele stand van zaken Parochie Thomas à Kempis:

St. Jozefkerk, Zwolle:
Voor de eerstvolgende viering, zie Weekendvieringen. Vanwege de 1,5 meter regel van het RIVM kunnen er slechts 38 parochianen deelnemen aan een viering. U vindt zoveel mogelijk gegevens in bijgaande brief en folder o.a. dat en hoe u zich kunt aanmelden (zie onderstaande documenten).

Herstart vieringen St. Jozefkerk en protocol voor vieringen

O.L.V. ten Hemelopneming basiliek, Zwolle:
Zie Weekendvieringen voor bezoek aan zondagse eucharistievieringen! Vanwege Covid-19 (de anderhalve meter richtlijn) is er wel sprake van een beperkte openstelling, er kunnen maximaal 44 kerkgangers aanwezig zijn. Daarom maken we gebruik van een digitaal reserveringssysteem. Zie verder onderstaande documenten.

Berichtgeving kerkgangers OLV basiliek en Informatiekaart kerkgangers Basiliek

Onze Lieve Vrouwe of Buitenkerk, Kampen:
Gelukkig mogen kerken weer open en Eucharistievieringen en Woorddiensten onder strikte voorwaarden vanaf 1 juli weer gehouden worden. De Nederlandse bisschoppen hebben aan de R.K. parochies een protocol aangereikt waaraan moet worden voldaan.

Inmiddels voldoen ook wij aan dit protocol. Het aantal kerkgangers is beperkt tot 120 vanwege de strikte eis om onderling 1,5 meter afstand te bewaren; er gelden voorwaarden aan hygiëne en ontsmetting van handen; er zijn looproutes gemarkeerd en kerkwachters zullen u een plaats aanwijzen en begeleiden bij het ter communie gaan en het verlaten van de kerk. Over het gezamenlijke zingen is op dit moment nog geen duidelijk beleid beschikbaar. Wel zullen orgel en mogelijk cantor de vieringen ondersteunen.

Tevens zult u zich voor elke viering (zie Weekendvieringen) moeten aanmelden om één of meer plaatsen te reserveren. In de BIJLAGE bij deze brief leggen wij uit hoe u kunt reserveren en wat van u wordt verwacht bij het betreden van de kerk.

Brief parochianen Buitenkerk en bijlage bij brief

O.L.V. Onbevlekte Ontvangenis, IJsselmuiden:
In samenwerking met het Interim Dagelijks Bestuur (IDB) van de Thomas a Kempis parochie en met inachtneming van de RIVM maatregelen tegen bestrijding van het Corona virus heeft de locatieraad IJsselmuiden het kerkgebouw in IJsselmuiden voorbereid op het herstarten van vieringen.
Dit betekent wel dat er maar een beperkt aantal parochianen per viering aanwezig kunnen zijn. In ieder geval niet meer dan 100. De anderhalve meter regel blijft van kracht en dat betekent dat ook tussen parochianen in de kerkbanken voldoende afstand moet zijn. Een huishouden (familie wonend onder 1 dak) mag wel gezamenlijk plaatsnemen in een bank (tot 5 gezinsleden). Daarom zal het aantal parochianen dat deelneemt aan een viering variëren tussen de 47 en 100 mensen.

Voor onze eerstvolgende viering zie Weekendvieringen.

Voor aanmelden/reserveren klikt u hier.