Kindernevendienst Buitenkerk Kampen

Op de eerste zondag van de maand wordt, zo mogelijk, een kinderviering gehouden. Uitzondering hierop is o.a. de zomervakantie. Verder wordt ongeveer vier maal per jaar een gezinsviering gehouden met een bijzonder thema. (zie programma onderaan deze pagina).

Kinderviering
Kindervieringen zijn laagdrempelige vieringen van ongeveer een half uur. Iedere viering heeft een thema waarop de verhalen, de gebedjes en de liedjes gebaseerd zijn, afgestemd op kinderen van kleuter- en basis schoolleeftijd. Met behulp van een beamer waarop de teksten en de liedjes staan, wordt de viering extra leuk gemaakt. De viering is altijd in de kerk en er is een voorganger bij aanwezig. Het is een leuke kennismaking voor kinderen die niet of nauwelijks naar de kerk gaan, maar natuurlijk ook fijn voor kinderen die regelmatig in de kerk komen. De intentie is om de kinderen vertrouwd te maken met God/Jezus, de kerk, de gebruiken, de gebeden enzovoort. Na de viering wordt er altijd koffie/thee gedronken en limonade geschonken zodat er even nagepraat kan worden en men elkaar kan leren kennen. Ook voor ouderen kan het zeker de moeite waard zijn om erbij te zijn!
Met kerst is er als extra kinderviering het Kindje Wiegen bij de kerststal.

Gezinsviering
Er vinden ook regelmatig gezinsvieringen plaats. Deze worden in samenwerking met de scholen georganiseerd. Tijdens deze viering krijgen kinderen ook een aandeel. Vaak worden er op school al voorbereidingen getroffen en worden de liedjes ook alvast geoefend. Een aantal kinderen mogen dan een stukje voorlezen in de kerk o.i.d.

Voorbeelden van onze gezinsvieringen zijn: PalmPasen (met een echte ezel), Afscheid van groep 8, Presentatie van Communicanten en Vormelingen en niet te vergeten Kerstavond.

Crèche
Bij de gezinsvieringen is voor de allerkleinsten een crèche mogelijk. De crèche wordt alleen gehouden op aanvraag. Men kan zich uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de viering hiervoor aanmelden via e-mail.
Wij vangen de kinderen op in een ruimte naast de kerk. Hier is allerlei speelgoed volop aanwezig. Er is enthousiaste begeleiding die het leuk vindt met de kinderen te spelen, boekjes voor te lezen, of wellicht alleen toezicht houden.

Op de hoogte blijven?
U kunt op de hoogte blijven via onze Facebook-pagina (Kindernevendienst Kampen) of via onze nieuwsbrief. U kunt u hiervoor, en voor de crèche, aanmelden via e-mail

DatumTijdSoort
Voorjaar 2019Buitenkerk - Kampen,