Kindernevendienst Buitenkerk Kampen

Twee keer per maand op zondag proberen wij iets voor de kinderen te organiseren (zie programma onderaan deze pagina).
Dit is meestal in de vorm van:

• kindernevendienst (tijdens reguliere viering)
  • kinderviering (aparte viering)
  • gezinsviering (in samenwerking met de scholen)

Daarbij zijn alle kinderen van harte welkom.

Kindernevendienst
Voor de kindernevendienst  gaan we vanuit de kerk na het openingswoord naar de zolder van parochiecentrum het Klooster, waar we gezellig bij elkaar zitten. We vertellen een kindvriendelijk verhaal, wat meestal aansluit bij het Evangelie wat in de kerk wordt verteld. Daarna gaan we erover praten, een spel doen, en vaak tekenen of knutselen. Als in de kerk de preek is afgelopen, worden we weer teruggeroepen. We vertellen dan in de kerk meestal nog even aan de mensen wat we gedaan hebben, laten onze knutselwerkjes zien en lezen een gebedje voor.
Daarna gaan de kinderen weer naar hun eigen plek om de viering in de kerk verder mee te maken.

Kinderviering
Kindervieringen zijn laagdrempelige vieringen van ongeveer een half uur. Iedere viering heeft een thema waarop de verhalen, de gebedjes en de liedjes gebaseerd zijn, afgestemd op kinderen van kleuter- en basis schoolleeftijd.  Met behulp van een beamer waarop de teksten en de liedjes staan, wordt de viering extra leuk gemaakt. De viering is altijd  in de kerk en er is een voorganger bij aanwezig. Het is een leuke kennismaking voor kinderen die niet of nauwelijks naar de kerk gaan maar natuurlijk ook voor kinderen die regelmatig in de kerk komen. De intentie is om de kinderen vertrouwd te maken met de kerk, het gebouw, de omgeving, de gebruiken, het bidden enzovoort. Na de viering wordt er altijd koffie/thee gedronken en limonade geschonken zodat er even nagepraat kan worden en men elkaar kan leren kennen. Per jaar worden er ongeveer 4 à 5 kindervieringen georganiseerd  en het is zeker de moeite waard om erbij aanwezig te zijn!
Voorbeelden van onze kindervieringen zijn: Kindje Wiegen, Drie Koningen en Carnaval.

Gezinsviering
Er vinden ook regelmatig gezinsvieringen plaats. Deze worden in samenwerking met de scholen georganiseerd. Tijdens deze viering krijgen kinderen ook een aandeel. Vaak worden er op school al voorbereidingen getroffen en worden de liedjes ook alvast geoefend. Een aantal kinderen mogen dan een stukje voorlezen in de kerk o.i.d.
Voorbeelden van onze gezinsvieringen zijn: PalmPasen (met een echte ezel) en Kerstavond met een heus kinderkoor.

Crèche
Voor de allerkleinsten is er creche.
Wij vangen de kinderen op in een ruimte naast de kerk. Hier is volop allerlei speelgoed aanwezig. Er is enthousiaste begeleiding die het leuk vindt met de kinderen te spelen, boekjes voor te lezen, of wellicht alleen toezicht houden.

U kunt op de hoogte blijven via onze Facebook-pagina (Kindernevendienst Kampen) of via onze nieuwsbrief. U kunt u hiervoor aanmelden via e-mail .

DatumTijdSoort
Voorjaar 2018Buitenkerk - Kampen,