Voor: katholieke jongeren tot 35 en die zijn of willen toe(getreden) tot de R.K kerk.
Locatie: St Jozefkerk in Zwolle Zuid, Ministerlaan 203 8014XE
Door: Pastoor Ton Huitink, ondersteuning door Ruben Bruggeling

Nieuw initiatief voor jongeren
Binnenkort willen wij een nieuw initiatief starten:‘TableTalk’. Doel van ‘TableTalk’ is jonge parochianen, tussen de 18 en 35 jaar uit de drie samenwerkende parochies Christoffel parochie, Norbertus parochie en Thomas a Kempis parochie, op informele wijze samen te brengen. Het is de bedoeling dat per toerbeurt door 1 á 2 deelnemers voor de groep wordt gekookt. Met dat informele samenzijn beginnen de bijeenkomsten. Na het toetje en de koffie staat een bepaald gespreksthema centraal.

Thematische bijeenkomsten
De serie eerste bijeenkomsten staan in het teken van de kardinale deugden: ‘hoop’, ‘liefde’ en ‘geloof’.  Dit ‘Table Talk’ initiatief nemen we over van de mooie ervaring die in de Emmaus parochie van de Noordoostpolder zijn opgedaan. Uitgaand van die ervaring is het duidelijk geworden dat het gezellige en informele deel en het verdiepende aspect van de bijeenkomsten door elkaar héén lopen. Al bij de maaltijd deelt eenieder wat hij of zij wil delen. En omdat de samenstelling van de deelnemers divers is, is dit al heel verdiepend. De eerste bijeenkomst zal ingevuld worden met het thema ‘hoop’, waarbij we bemoedigende en inspirerende fragmenten zullen zien van Shia La Beouf, een Hollywood ster (onder andere herkenbaar uit de eerdere ‘Transformers’ films) die door de rol van Pater Pio op zich te nemen voor een nieuwe film, bekeerd raakt tot het katholieke geloof. De moeite waard dus!

Schept samenhang en vertrouwen
Zo zijn er alleen gaande deelnemers, pasgehuwden en jonge ouders. Zeker jonge ouders voelen zich soms alleen in de zondagse viering. Zo kwam er uit het samenzijn een opmerking naar voren: ‘Maar als we nu eens afspreken om samen naar de kerk te gaan?’. En dat geeft de deelnemers niet alleen een goed gevoel maar straalt, naar de toekomst, ook hoop uit naar de andere kerkgangers.

Toegankelijke opzet
We willen de lat van het aantal bijeenkomsten niet te hoog leggen en denken dan ook aan 3 bijeenkomsten dit jaar. De drie ‘kardinale deugden die we eerder noemden willen we ook telkens laten voorafgaan van een kort filmpje of inspirerende video die ons helpt onze gedachten te ondersteunen. 

Data en aanmelding
De eerste bijeenkomst staat gepland voor d.d. vrijdag 17 mei aanstaande.
Wij zullen deze avond de maaltijd verzorgen. Het is wel belangrijk om je van tevoren op te geven in verband met de catering. Dat kan tot maandag 13 mei via het parochiesecretariaat van de Thomas a Kempis parochie  Er zijn aan deelname geen kosten verbonden, maar wel nieuwsgierigheid en vertrouwen.
De eerste avond heeft als thema: Hoop, de tweede avond (vrijdag 17 september) heeft als thema: Liefde,
de derde avond (vrijdag 17 december)heeft als thema: Geloof.

Voor alle drie de avonden geldt:
Inloop tussen 17.30u-18.00u
Maaltijd: 18.15u- 19.00u
Opruimen: 19.00u- 19.15u
Video, ontmoeting en gesprek: 19.15-21.00u