Wandelen met Franciscaner Beweging

Logo Franciscaner BewegingFranciscaanse Beweging
Van der Does de Willeboissingel 11
5211 CA ’s-Hertogenbosch
Tel:         073-6131340
E-mail:   info@franciscaansebeweging.nl
Web:      www.franciscaansebeweging.nl

 

Wandelen met de Franciscaanse Beweging

Op zondag 17 april organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Deventer. Vertrek is vanuit het Etty Hillesum centrum aan de Roggestraat 3 om 11.30 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema ‘vredelievend’ van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.

‘Hoe kun je op een vreedzame manier omgaan met mensen? Hoe kun je jezelf vredelievend en open opstellen? Kun je je verplaatsen in andere mensen?’ Kijkend naar de actuele situatie rondom de vluchtelingen die hun toevlucht in Europa zoeken, kan het zeer verhelderend zijn over deze vragen na te denken. Onderweg is er ruimte voor gesprek rondom deze vragen, maar ook voor stilte en persoonlijke reflectie. De wandeling wordt kort gezamenlijk afgesloten op het vertrekpunt.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Datum en tijd: zondag 17 april, koffie en thee om 11.00, vertrek 11.30. Afsluiting 16.30 uur

Startlocatie: Etty Hillesum centrum, Roggestraat 3, 7411 EP Deventer

Kosten, ter plekke te voldoen: € 5,- (voor FB-leden € 3,50).

Lunchpakket graag zelf meenemen.

Aanmelding en meer informatie: via de e-mail: www.franciscaansebeweging.nl,  info@franciscaansebeweging.nl of telefonisch: 073-6131340.

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.  

Download Flyer Hier!

voor  meer informatie: Mieke Dorssers, telefoon: 06-50628449, of Thomas Hontelez 073 – 6131340 e-mail: info@franciscaansebeweging.nl