Pastorale Column juli 2022

Parels

Als u dit leest, beginnen de schoolvakanties en velen gaan op stap. Misschien was u al weg of wacht u tot na de drukte? Er zijn er echter onder ons ook, die om allerlei redenen niet op vakantie kunnen of willen. Met name voor hen breekt een aantal weken aan, waarin het veel stiller is. Voor de één een weldaad, een oase van rust en even bijkomen, maar voor de ander juist een hele stille tijd. Kinderen op vakantie, geen gezellige activiteiten in een buurtcentrum, kerk of anderszins. Heel begrijpelijk enerzijds, want diegenen die deze activiteiten organiseren, hebben ook recht op rust en vakantie. Anderzijds voor de thuisblijvers wel héél stil en saai. Laten we proberen hiervoor extra aandacht te hebben!

Maar… het kan ook een tijd van terugblikken en nagenieten zijn, zo gun ik u!

Pareltjes, geluksmomenten naar boven halen. Dat deden onlangs ook de leerlingen van groep 8 van RK basisschool De IJsselster in IJsselmuiden. Tijdens een viering in de kerk gaven zij ook in gelovig perspectief aandacht aan hun afscheid van de basisschool. Parels aan herinneringen, aan mooie gebeurtenissen, werden gedeeld en worden hopelijk nooit vergeten. Belangrijk daarbij was het begrip ‘samen’. Want genieten van mooie parels doe je vooral samen. Dan pas kun je echt stralen!

Aan het einde van de viering was de zending. Zo bijzonder! Leerlingen in het middelpunt, hun ouders daarachter en wensen van de leerkrachten: mensen op je weg, die luisteren, met je praten en een eindje met je meelopen; moed om over zorgen en moeilijkheden heen te stappen. Een ouder die namens alle ouders belooft er altijd voor hen te zijn met een hand op hun schouder, ogen die hen moed geven en een vaste en warme hand.

En vervolgens de wens om geloof op de weg, die komen gaat. Geloof, dat we altijd geholpen worden door de Vader, die ons schiep, de Zoon die ons liefheeft en de Geest die ons bijstaat.

Dat wens ik ons allen ook toe, ondanks dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is! Tóch gun ik dat iedereen: terugblikken op de mooie parels in het leven, even pas op de plaats nu en dán weer vooruitkijken, ons verheugen op wat er weer aan moois op ons pad komt. Met Gods zegen en zending mag dat hopelijk tóch lukken. We zijn immers allemaal parels in Gods hand?! Een hele goede vakantietijd toegewenst!

Jeanne Gerretzen-Veldhuis,

Parochiemedewerker