PELGRIMAGE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELLA!

Gaat u mee op pelgrimage naar Santiago de Compostella, een van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Europa? Tijdens deze pelgrimstocht bestaat de mogelijkheid om stukjes te wandelen van de beroemde Jacobsroute naar Santiago de Compostella, de stad met het graf van de apostel Jacobus. De prachtige wegen, waar we pelgrim met pelgrims zijn, voeren ons langs boeiende steden en langs verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken. Een unieke en boeiende ervaring! En zoals u weet, is ‘onderweg zijn’ even belangrijk als aankomen op deze Caminio.

We vliegen naar Madrid, waar we de bus nemen naar Avila waar we natuurlijk de kathedraal en het klooster bezoeken van de heilige Theresia. Vanaf Avila, leidt onze Caminio ons langs Segovia, waar we het klooster bezoeken en een viering meemaken, naar Burgos, Leon, Ponferrada (de laatste overnachtingsplaats voor Santiago). Voor veel pelgrims is het echte eindpunt van hun bedevaart Cabo Finisterre, het westelijkste puntje van Spanje. Ook die gaan we bezoeken.
We worden rondgeleid door de steden onder leiding van een gids (Nederlands of Engels sprekend). Ook al hebben we de beschikking over een bus, en zullen we niet, zoals de meeste pelgrims de Camino lopen, toch is het wenselijk dat u voor deze pelgrimage goed ter been bent.

Wanneer:
vrijdag 5 oktober – 12 oktober 2018 (8 dagen)
Kosten:
€ 1.447,= per persoon (bij deelname van 30 personen). Dit bedrag is inclusief lunches en diners,  excursie- en entreegelden, gidsen, fooien, bus en dergelijke maar exclusief uw eigen reis- en/of annuleringsverzekering. (De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 290,=).
Maximale groepsgrootte is 28 personen (30 inclusief de pastores). Vanuit het pastoraal team zullen pastoor Hans Boogers en pastor Evelien Reeuwijk deze pelgrimage begeleiden.

Informatieavonden
Indien u geïnteresseerd bent in deze pelgrimage nodigen wij u uit op een informatieavond op
Maandag 12 februari om 20.00 uur in de Ludgeruskerk te Dronten of op
Dinsdag 20 februari om 20.00 uur in het parochiehuis naast de kerk in Steenwijk (Molenstraat 21)

Heel graag tot dan,

Hartelijke groet,
Pastoor Hans Boogers en pastor Evelien Reeuwijk