Activiteiten binnen de parochie Thomas a Kempis

Zondag 16 juni R. Smeets
Zondag 7 juli J. Blom

Oproep voor vrijwilligers vieringen Zonnehuis

In het Zonnehuis is een warme en fijne groep van zo’n 12 vrijwilligers actief om aldaar korte communievieringen te verzorgen. Twee maal per maand zorgen zij dat katholieke bewoners aan deze vieringen van zo’n 20 minuten kunnen deelnemen. Met veel plezier ervaart de groep hoe verheugd bewoners zijn als ze kunnen aansluiten bij de vieringen. De groep bestaat nu uit vier voorgangers en acht begeleiders.

In deze groep van begeleiders hebben we behoefte aan uitbreiding van één of twee mensen. De taakstelling bestaat uit het halen en terugbrengen van bewoners van afdelingen naar de viering in de Munckzaal op de begane grond van het Zonnehuis. De bewoners zijn afkomstig uit het verpleeghuis in hetzelfde gebouw én uit afdelingen in het naastgelegen gebouw. Qua tijdsbesteding zijn we bij vieringen op de zondagen om 09:30 uur aanwezig, waar we na een kopje koffie de bewoners ophalen. De viering begint rond 10:10 uur. Om ongeveer10:30 brengen we de bewoners weer terug naar hun afdeling. We sluiten vaak als groep na het terugbrengen van de bewoners gezellig af met een gezamenlijk koffie drinken en napraten. We vieren elke 1e en 3e zondag van de maand. Twee keer per jaar roosteren we om de planning te vullen. Dit is tevens een mooi moment om gezamenlijk onze ervaringen uit te wisselen. Afhankelijk van je mogelijkheden vragen we om éénmaal per maand of anderhalve maand aan te sluiten. Er zijn voldoende vrijwilligers in onze groep die je wegwijs kunnen maken.

Heb je door ons bericht interesse om een keer mee te doen en te ervaren hoe mooi dit werk is, schroom dan niet om contact op te nemen met Jeanne Gerretzen (tel. 06 – 12782435) of Fokke van Dalen.

Zorgcentrum Fermate, Pastoraal Steunpunt, W&C 10.30 uur

10 juni Mevr. J. Gerretzen
8 juli Diaken A. van Boven

Isala Centrale hal, 2e verdieping 10.00 uur
De 2e en de 4e zondag van de maand zijn er fysieke vieringen
De 1e en de 3e zondag van de maand kunt u via de televisie beluisteren

26 mei        H. Baart
  9 juni        H. Baart
23 juni        D. Lagerweij
30 juni        D. Lagerweij

De Vijverhof Kampen, W&C 10.00 uur

7 juni  L. Everts
5 juli   A. van Boven

Aankondigingen activiteiten elders

Datum Tijd Activiteit Plaats
25 mei 19:00u Oecumenische viering ter herdenking van de afschaffing van slavernij Dominicanenkerk, Zwolle

3-8 augustus   Zomerkampen Aartsbisdom Utrecht. Aanmelden. Kampeerboerderij De Heidebloem, Haarle

1 september   Wereldgebedsdag van de schepping
29 september   Werelddag van de migranten en vluchtelingen

20 oktober   Missiezondag

10 november   Willibrordzondag
17 november   Werelddag van de armen
24 december   Opening Jubeljaar “Pelgrims van Hoop”

Wijzigingen voorbehouden.

De Thomas a Kempis parochie draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud of organisatie van activiteiten die hier aangekondigd worden. De webredactie beslist welke activiteiten voor de parochie relevant kunnen zijn.